Spolupráca

Image

Podpora teamu

Team Identity

Ide o systematickú spoluprácu s tímom počas jednej sezóny a viac. V takom prípade som súčasťou tímu. Zúčastňujem sa tímovej prípravy a zápasov. Komunikujem s hráčmi, trénermi a členmi realizačného tímu.

Systematicky pracujem aj s celým tímom v oblasti mentálnej prípravy. Trénerom poskytujem feedback o hráčoch a situácii v tíme. Všetky moje aktivity sú v súčinnosti s trénermi a na základe dohody s nimi. Cieľom je vytvorenie tímovej identity s víťaznou mentalitou.
 
Team Spirit
V tímových športoch je mentálny kouč prizývaný k spolupráci, keď sa tím zúčastňuje významných podujatí ako sú Olympijské hry, Majstrovstvá sveta, alebo Majstrovstvá Európy. Významnými podujatiami sú aj domáce zápasy o titul napr. zápasy playoff, alebo zápasy o udržanie sa v najvyššej súťaži playout. V takýchto situáciách je mojou úlohou  prispieť k maximálnej mobilizácii tímového potenciálu, vytvorenie priaznivej atmosféry a motivácie dosiahnuť tímové ciele. Rovnako byť nápomocný  hráčom a trénerom na individuálnej úrovni.
 
Warrior spirit
Prax ukazuje, že v krajnom prípade, ak to okolnosti neumožňujú inak, môže byť účinný aj jednorázový vstup mentálneho kouča do tímu. Mentálny kouč je v takýchto prípadoch ako nový, silný impulz, ktorý môže spôsobiť zmenu psychického nastavenia tímu, čo následne vedie k želateľnému výsledku.