Kurzy

Image
Pre získanie kľúčových znalostí a skúseností v psychickej podpore pri práci s ľuďmi ponúkame:
 
5-DŇOVÝ KURZ pod názvom:


"PSYCHOLÓGIA PRE NEPSYCHOLÓGOV"

pod vedením skúseného mentálneho kouča, psychológa a autora, Petra Bielika. Kurz je vhodný pre koučov, trénerov, pedagógov a všetkých nepsychológov, ktorí pracujú s ľuďmi, alebo chcú pracovať v oblasti, ktorá si vyžaduje zručnosti mentálnej a psychickej podpory v náročných životných situáciách, či športových výzvach. Ak ste typ človeka, ktorý v oblasti práce s ľuďmi pracuje, ktorý sa v nej vzdeláva alebo má pocit, že pomáhať ľuďom v tejto oblasti je jeho poslaním, tak je tento kurz určený práve vám.

Cena kurzu: 1 700 €
S MOŽNOSŤOU PREPLATENIA 80% CENY KURZU ÚRADOM PRÁCE, SOCIÁLNYCH VECÍ A RODINY, V RÁMCI NÁRODNÉHO PROJEKTU "ZRUČNOSTI PRE TRH PRÁCE", PRE ZAMESTNANÝCH, AJ PRE ĽUDÍ BEZ PRÁCE. (viac informácií o tomto projekte nájdete nižšie).

PROFIL ABSOLVENTA KURZU:

Kurz je zameraný na získanie základných zručností, vedomostí a schopností pre prácu s ľuďmi v akejkoľvek oblasti, ktoré môže absolvent okamžite využiť vo svojej praxi. Nadobudnuté skúsenosti a zručnoti ho predurčujú k osobnej práci s klientom v rôznych životných situáciách. Absolvent kurzu je schopný komunikovať a voliť podporujúcu mentálnu stratégiu tak, aby spĺňal požiadavky na udržanie a zlepšenie kvality života klientov. Vzdelávacou metódou je kombinácia mentoringu, koučingu a odborného poradenstva skúseného odborníka, individuálne a skupinové zážitkové riešenie rôznych situácií, úlohy, prípadové štúdie a nácviky naučených zručností.

Podmienkou získania certifikátu o absolvovaní kurzu je zvládnutie jeho nasledovných 5 okruhov, ktorých témami sú tieto vedomosti a zručnosti:

01
poznanie seba samého, sebareflexia, vzťah k sebe samému v kontexte pomáhajúcej role (potenciál človeka, jeho možnosti, riziká a obmedzenia v určitých postojoch, pomoc iným - nie je spôsob riešenia seba samého, alebo svojej vlastnej traumy, nekritické myslenie vo výbere novodobých trendov psychickej podpory a jeho dôsledky)
02
komunikačné zručnosti (verbálna a neverbálna komunikácia, dešifrovanie správy, skryté prejavy, riziká v komunikácii, priaznivý postoj k danej situácii a ku klientovi, praktický nácvik naučených zručností, modelové situácie)
03
kľúčové mechanizmy budovania autentického vzťahu poradca - klient (práca s emóciami, prenos - protiprenos, sympatia - antipatia, vlastné asociácie a ich interpretácie, obranné mechanizmy klienta, hranice zodpovednosti poradcu a klienta)
04
praktické zručnosti v modelových situáciách (kazuistiky a prípadové štúdie, realizácia postupov v jednotlivých situáciách)
05
aplikovanie nadobudnutých vedomostí a zručností v jednotlivých oblastiach života, ako napr. športová oblasť, biznis / kariéra, ľudia s ochorením, partnerské vzťahy, deti a výchova, work-life balance, atď. Oblasti v tomto module budú volené podľa potrieb účastníkov.

Na výber sú tieto najbližšie termíny:

1. termín: 11.6.-13.6. a 19.6.-20.6.2024

(30 hodín / 5 pracovných dní)

2. termín: 25.6.-27.6. a 2.7.-3.7.2024

(30 hodín / 5 pracovných dní)

Ako funguje projekt "ZRUČNOSTI PRE TRH PRÁCE"?

Nie je určujúce, či ste zamestaný/á, alebo nezamestnaný/á, vďaka tomuto projektu sa môžete naučiť nové zručnosti, ktoré využijete vo svojej práci, alebo podnikaní.

Aké sú postupné kroky v rámci využitia tejto možnosti pre Vás:

1. Registrácia na úrade práce ako ZoZ (pokiaľ ste zamestnaný/á - keď ste bez práce, a ste registrovaný na ÚPSVaR ako záujemca o zamestnanie, tento krok môžete vynechať) POZOR! Je potrebné sa ako ZoZ prihlásiť minimálne 1 DEŇ PRED podaním žiadosti o príspevok na kurz.
  • Pre zapojenie sa do projektu je potrebné sa registrovať ako Záujemca o zamestnanie (ZoZ) na úrade práce v mieste vášho bydliska.
  • Nie je potrebné si hľadať novú prácu ani nič vykazovať, je to len formulár, ktorým sa zapojíte do projektu.
  • Aktuálny formulár nájdete tu, vypísaný ho môžete poslať na úrad práce emailom, odoslať poštou alebo zaniesť osobne.
  • Úrad by vás mal registrovať do pár dní, potom sa nám ozvite, aby sme vám mohli pripraviť žiadosť o poskytnutie príspevku na vzdelávanie ZoZ.
2.Podanie Žiadosti 
  • Na základe vybraného termínu a typu certifikácie vám pripravíme Žiadosť.
  • ŽIadosť je potrebné odoslať minimálne 30 dní pred začiatkom termínu daného kurzu - preto je nutné dodržať termín prihlásenia sa na kurz
  • Doplníte potrebné osobné údaje a podáte na príslušnom úrade práce. Podať žiadosť je možné aj elektronicky a podpísať KEPom.
  • Čakáte na schválenie max 30 dní, podpíšete dohodu s úradom práce.
  • Dostanete vzdelávací poukaz, ktorý nám pošlete emailom.
3. Schválenie a samotný kurz
  • Na základe vzdelávacieho poukazu vám pošleme ďalšie inštrukcie k štruktúre vášho kurzu.
  • Absolvovanie samotného kurzu.
  • Po jeho ukončení vám vystavíme certifikát o absolvovaní kurzu. 
4. Úspešné ukončenie kurzu
  • Certifikát spolu s ďalšími podkladmi vám zašleme poštou.
  • Podklady odovzdáte úradu práce a ten ukončí vzdelávanie.
  • Úrad uhradí faktúru a vy ste získali kvalitný, z väčšej časti preplatený kurz.
PRE VIAC INFORMÁCIÍ SME VÁM K DISPOZÍCII NA:
info@bielikovinstitut.sk / 0908 974 130
Centrum rozvoja osobnosti, s.r.o.
Spoločnosť zapísaná v Obchodnom registri okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č.: 15290/S
IČO: 44340354, DIČ: 2022674522
Sídlo: J. Poničana 2414/77 960 01 Zvolen
peter.bielik@peterbielik.sk